Пошукова форма

Самоучитель їзди на автомобілі - 2

Самоучитель їзди на автомобілі - 2
30.03.2013, 22:10

       Способи навчання, запропоновані в даному блозі у певній мірі можуть бути застосовані також для навчання керуванню сучасним вантажним автомобілем з невеликою загальною масою. Та все ж не варто випробовувати долю і починати за їх допомогою освоювати вантажівки з великою загальною масою ( > 3500 кг - ті, що відносяться до категорій "С1" і "С"). Безперечно, є багато прикладів, коли хлопці зі своїми батьками чи іншими родичами навчаються водінню на вантажівках. Але ці випадки частіше траплялись з причини відсутності у сім"ї легкового автомобіля, а вантажівка і пальне, залите в її бак, були державними - тобто, дармовими.    
    Політичні обставини та економічне підгрунтя умов навчання водінню автомобіля з радянських часів змінилось. У всьому цивілізованому світі базовим є навчання водінню на легковому автомобілі і молода людина отримує перше посвідчення водія також на право керування легковиком та автомобілями виготовленими на їхній базі.
    У Радянському Союзі автомобільна промисловість була зорієнтована на випуск вантажних автомобілів більше, ніж на випуск легкових авто. І в зройних силах, як відомо, використання останніх обмежене. Тож, зрозуміло чому тодішня (стара) система навчання була переважно зорієнтована на підготовку водіїв вантажних автомобілів. У великій мірі то пояснювалось потребою підготовки водіїв для збройних сил. Тому й існувало відповідне спрямування всієї системи автокурсів на базі навчальних підрозділів ДТСААФ. В більш пізній період до виконання тієї ж задачі (підготовки водіїв категорії "С") була задіяна також система професійно-технічних училиш. Що теж сприяло задачам допризивної підготовки молоді, яка готувалась до обов"язкової строкової служби в лавах Радянської армії; де, як вам уже відомо, основу автопарку збройних сил складала військова техніка на шасі вантажних автомобілів.
    Тож не будемо копіювати сумний досвід радянських громадян та перейдемо до сучасної мотивації навчання. Її розуміння допоможе досягнути успіху в користуванні транспортними засобами. А про реальні бажання сучасної молодої людини можна сказати наступне. Переважна більшість юнацтва прагне спочатку опанувати легковий автомобіль. Ті ж, у кого виявлено особливий хист та якщо без вантажівки вже й "існування ваше не можливе", продовжують навчатись далі - на вантажівках. Перед тим, як пов"язати своє життя з цією професію, не забудьте врахувати іще один важливий момент - стан вашого здоров"я. Нажаль, іще трапляються прикрі випадки, коли витрачені доволі великі батьківські матеріальні ресурси та дорогоцінний час учня, а бажаних результатів не отримано. Тому добре зважте бажання Вашої матусі та свої можливості і лише тоді приймайте рішення. Бо може виявитись, що з Вас вийде найкращий плиточник або паркетник і доживете Ви до старості з правильно вибраним фахом. А може бути й так, що своїми (з мріями про довгі купюри) порадами Ваші далекі від цієї професії родичі та знайомі (з добрим наміром чи без нього) підштовхнуть Вас до неправильного вибору. Буває що і батько, бажаючи наслідування своєї вдачі дітьми, помиляється.

     

    Читати далі  >>>

Коментарі

Ваш коментар