Пошукова форма

Самоучитель їзди на автомобілі - 3

Самоучитель їзди на автомобілі - 3
02.04.2013, 00:15

     Тому не робіть емоційних рішень. Навчайтесь спочатку на категорію "В" (легкові та вантажні автомобілі, загальна маса яких не перевищує 3500 кг). Певний час роботи на траспортних засобах цієї категорії (до неї відносимо навіть вантажні або вантажно-пасажирські "Газелі", "Спринтери", "Дукато" тощо) покаже Вам та оточуючим чи правильний вибір Вами зроблено. Коли Ваш досвід дійсно виявиться позитивним, Ви продовжите шлях до омріяної професії. Станете водієм дво- або тривісної вантажівки, потім опануєте причіп або напівпричіп. А з часом... можливо, і великий яскраво розфарбований автобус для  міжнародних перевезень.
   Коли ж "ні" - теж не біда. Ви зможете використовувати своє посвідчення кагорії "В" у повсякденному житті, інколи перевозячи свою сім"ю на дачу або, навіть, відпочивати до моря. Проте, Ви будете позбавлені необхідності щоденно ризикувати своїм та життям оточуючих Вас людей. І Вас ніколи не заарештують за ненавмисне вбивство багатьох людей, яких Ви за необережністю можете позбавити життя, виїхавши роззявивши рота на залізничний переїзд в той час, коли до нього наближається поїзд.
   Тому по-батьківськи застерігаю Вас: не треба поспішати і "плигати через щабель". Отримуйте професію пов"язану з керуванням ДЖЕРЕЛОМ ПІДВИЩЕНОЇ НЕБЕЗПЕКИ послідовно. Якщо у Вас вистачить терпіння на послідовність в отриманні освіти, можливо його вистачить і на трудові будні у цій професії (дуже цікавій і романтичній, але часом дуже небезпечній). Запам"ятайте: найголовніше у ній - ваша відповідальність за людське життя!
   Коли ж Ви прийняли зважене рішення і набрались терпіння, зверніться по допомогу до Вашого найкращого друга - батька. Якщо він має посвідчення водія і хоча б деякий досвід водіння автомобіля - Вам дуже поталанило. Разом з ним прочитайте кожен урок, кожну стрічку в цьому розділі. Краще це робити частинами (у автором запропонованій послідовності). Коли щось із прочитаного здаватиметься Вам не зрозумілим, не піддавайте цю методу ревізії і не прислухайтесь до критичних зауважень некомпетентних "добродіїв". За умови певного терпіння і розуміння (уяви) змісту написаного все проясниться. Інколи буває, що однієї спроби недостатньо. Хіба варто з цього приводу нервувати та відкладати урок?

 

     Читати далі  >>>

Коментарі

Ваш коментар