Пошукова форма

Невдалий АВТО менедж МЕНТ (секрет 8-ий)

Невдалий АВТО менедж МЕНТ (секрет 8-ий)
26.04.2013, 13:49

    Колись в наших Правилах (і тоді, до речі, гармонізованих з европейськими Правилами згідно відомої Віденської конвенції) була лише одна категорія "А". Нею позначались усі мотоцикли (дво- і триколісні транспортні засоби, маса яких не перевищувала 400 кілограмів) обладнані двигунами внутрішнього згоряння з об"ємом понад 50 см.куб. включно. Тепер триколісні виділено в іншу категорію "В1" (грець із нею!) і введено абсолютно нову для нас категорію "А1" (мопеди).     
  Самий термін "мопед" для нас не новий - ним користувались іще за царя Тимка. Але тоді у використанні такого терміну був певний сенс. Вживаючи термін "мопед", мали на увазі траспортний засіб, який не міг розвинути великої швидкості... тобіш, по своїм швидкісним характеристикам міг прирівнюватись до велосипедів. І тому відносили його (не беручи до уваги джерело механічної енергії) до немеханічних транспортних засобів.
  З цього випливало наступне: водій мопеда (тоді по своїй суті - велосипедист) не зобов"язаний був реєструвати транспортний засіб, мати при собі посвідчення водія і використовувати пасивні засоби безпеки (мотошолом).
  Тепер, коли при сталих робочих об"ємах покращились тягово-швидкісні характеристики двигунів внутрішнього згоряння і, як наслідок, зросли динамічні можливості мопедів, виникла необхідність реєстрації згаданих транспортних засобів. І саме головне! Виникла нагальна необхідність введення обмеження в керуванні цими ТЗ для некваліфікованих водіїв. Адже, враховуючи їх дешевизну і доступність, легкість і практичність, мопеди стали останніми роками дуже жвавими, а тому дуже небезпечними на дорозі транспортними засобами. Особливо, коли керовані водіями без елементарних знань з безпеки дорожнього руху.
  З точки зору якогось юного обдаровання - наприклад, переможця міської математичної олімпіади чи учасника форуму юних філософів - те, що вчинили функціонери з великими зірками на погонах і достойною заробітною платнею з Державного бюджету можна назвати однослівним визначенням "ірраціональність". Але хіба може повірити у таке доросла, багата життєвим досвідом людина?

 

      Продовження тут  >>>

 

Коментарі

Ваш коментар