Пошукова форма

Невдалий АВТО менедж МЕНТ (секрет 7-ий)

Невдалий АВТО менедж МЕНТ (секрет 7-ий)
25.04.2013, 13:12

   У "чайників", що розпочинають вивчати Правила, завжди виникає запитання: "Їх що - навмисно так заплутали, щоб нам важче було складати іспити в ДАІ ?" Запитання можна вважати риторичним - воно не потребує відповіді. Це, до речі - головна причина попиту на незаконні послуги з продажу водійських посвідчень. Деякі люди, не відчуваючи можливості розібратись у надмірно заплутаних Правилах та екзаменаційних білетах, шукають інші шляхи для отримання "прав". А корупціонерам лише того і треба. Бо закони економіки (як і природи) неможливо відмінити: "Пропозицію породжує попит". Щоправда, люди з більш високим освітнім рівнем (і тому з більш високими моральними засадами) на це не ведуться і намагаються самотужки скласти іспити з ПДР та безпеки дорожнього руху.
  Про цей найкращий прошарок нашого суспільства слід зазначити окремо: вони не підуть (якщо реформатори-урядовці не змусять) працювати водієм автобуса, що обслуговує громадян на міських та приміських маршрутах. Певно, варто розтлумачити останню фразу? З неї випливає: той хто самостійно склав іспити (переважна більшість тих людей мають вищу освіту) і законно отримав посвідчення водія, буде їздити по дорозі сам або перевозити лише членів своєї родини; а той хто "купив права", буде (можливо) перевозити велику кількість людей, життям яких він (з огляду на вище сказане) буде ризикувати на залізничному переїзді та в інших небезпечних місцях.
   По цій тезі є пропозиція: поряд з технічним оглядом автобусів регулярно (раз на рік і, бажано, публічно) проводити переатестацію водіїв автобусів на предмет Правил дорожнього руху. Вам кортить дізнатися: чому наразі не планується таких чи подібних змін у ПДР?  Відповім: бо хто ж тоді купуватиме те ("права"), що через рік прийдеться втратити ?
  Інколи у самі допитливі голови лізе думка: "Може ці брехлореформи здійснюються в угоду якомусь далекому начальству?" Колись, щоб втриматись у м"якому кріслі, годили Москві. А зараз кому? Брюселю? Евросоюзу? То ми їм і з такими реформами "нє надь" і без реформ "нє надь". Вони самі думають, як би їм реформувати свою недосконалу (за їхніми оцінками) систему дорожньої безпеки, а наші мужі в погонах сліпо копіюють усе підряд. Та ні, неправильно сказав. Якби ж то взяли та й скопіювали все один до одного. Повірте багато проблем зникли б, так би мовити, самі по собі. А то ж копіюють лише вибірково. При чому виключно те, що вже давно віджило і дійсно потребує радикальних змін. Я маю на увазі нововведену систему позначення категорій транспортних засобів. Наведу лише один з ляпсусів, скопійованих з того "заграничного г... величного".

 

    Продовження тут  >>>

 

Коментарі

Ваш коментар