Пошукова форма

Невдалий АВТО менедж МЕНТ (секрет 14-ий)

Невдалий АВТО менедж МЕНТ (секрет 14-ий)
04.05.2013, 14:30

  Свого часу ніби й замайоріло "світло в кінці тунелю". Комітет з регуляторної політики та підприємництва відмінив ліцензування, залишивши зі старого переліку лише діяльність вищих навчальних закладів. Усі тоді зраділи: нарешті щось зміниться. Але, перефразовуючи відомого письменника-гумориста: проблески світла не свідчать про закінчення тунелю. Тож і по цей час ніякого покращення справ з тієї відміни ліцензування автоосвіта не відчула. Те світло надії у темному тунелі навчання безпечному водінню віддалилось легким розчерком пера міністра освіти - свідоцтво про закінчення автошколи залишили у списку документів державного зразка.                      

  Що з того випливає? Зрозуміло майже усім: знову чиновники створюють правила гри "по понятіям"... І навіщо комусь підроблювати той документ? Адже воно ("Свідоцтво про закінчення автошколи") не дає ніяких прав і можливостей, крім дозволу здавати іспит в єкзаменаційному пункті ДАІ? І то лише в тому, до якого приписана автошкола. Гадаю, читач з Атестатом про закінчення середньої школи легко зробить логічний висновок: без того клаптика картону взагалі можна обійтись. Бо кожен учень автошколи і так є у списку групи, яка неодмінно реєструється у МРЕВ ДАІ.  
   Корупція - це коли на абсолютно непотрібному папірцеві деякі індивідууми "роблять бабки". А на теренах совєтів, як відомо "дєньгі єсть - Іван Пєтровіч, дєнєг нєту - Ванька". Якому ж міністру хочеться бути Ванькою чи Мітькою? От і придумали торгівлю різнокольоровими "фантиками". Ціна свідоцтва-фантика символічна, але зміст корупційної схеми лежить так само глибоко, як у старому анекдоті про вигоду торгівця вареними яйцями: "...А навар?"
   Ай, ма-ла-дЕц! Як би іще так ліхо придумав, щоб за ті гроші діти сільських шкіл у двадцять першому столітті до вітру в соняшники не ходили... А що - слабо, міністр? Але то не головне. Які там гроші для міносвіти від тих "фантиків"? У цих горедержбізнесменів навіть на "букварі" не вистачає. Отожбо, їх мета - не отримання грошей за бланки  свідоцтв. Тоді яка? Може зміст небажання викреслити "Свідоцтво про закінчення автошколи" зі списку документів державного зразка в іншому? Певно, що так. Але у чому ж? Може, як у тій казці про...  "цьому дала, цьому дала, а цьо-о-ому не да-ла"?
   Бажано, щоб перед тим, як поставити підпис під документом, кожен функціонер пояснював народу мету, з якою він то робить (принаймні, такий досвід є у Европі).  Ну, а допоки він уявляє себе "пупом Землі", "природнього добору" викладацьких  кадрів у автоосвіті України не дочекатись.
    А тим часом (через корупційне сито, створене у нібито цілком цивілізованому законодавчому полі) ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ не допускається до підготовки водіїв.

 

       Продовження тут  >>>
  

Коментарі

Ваш коментар