Пошукова форма

АВТОКОМПРОМІС

АВТОКОМПРОМІС
30.03.2013, 13:05

   Настає час (з кожним це стається), коли перед школярами старших класів виникає проблема вибору майбутньої професії. Інколи цей вибір відбувається з бурхливими обговореннями на сімейних нарадах. Подекуди відбуваються спроби відвертого тиску на молоду, іще незагартовану психіку школяра збоку родичів, знайомих і педагогів. Судячи з результатів того процесу, ті спроби нікому з учасників не приносять користі. Хотів би, мої юні друзі, у тому спорі "стати на ваш бік". Але допомогаючи Вам, пропоную разом з опонентами у спорі знайти компроміс. Щоб і вівці... і вовки... Тобто, щоб усім було добре. Нехай поряд зі спокоєм батьків за ваше майбутнє, і Ви не полишатимете у мріях своїх романтичних прагнень.
  Найцікавіше те, що в багатьох випадках такого результату досягнути дуже легко. Компроміси в житті цивілізованої людини - це доволі звична, повсякденна річ. Тут варто зауважити: на компроміси здатні лише культурні люди. А для носія культури, як відомо, обов"язковим є наявність великого багажу різносторонніх знань.
  Для розширення кругозору та для "пом"якшення контрастів у світлосприйнятті" пропоную Вам ознайомитися з доволі великим переліком професій, які передбачають щоденне контактування з автомобілями. Можливо, саме через ваші захоплення улюбленими транспортними засобами виникають напруженні розмови з батьками? У мене є сподівання, що після прочитання запропонованого списку вам стане зрозуміло: для усвідомлення себе в якості працівника автотранспорту і щоденного спілкування з однодумцями не обов"язково, скажімо, дівчині опановувати професію автослюсаря. Можна, наприклад,  навчитись вимірювати артеріальний тиск у водіїв перед виїздом автобусів на маршрут... А якщо у хлопця є певні медичні протипоказання, які обмежують можливість керування транспортними засобами, вихід також є. Адже тямущі слюсар-електрик чи моторист цінуються на будь-якому автотранспортному підприємстві краше за водія... Хтось мріє пов"язати свою долю з вантажівками та автобусами, а його батьки не хочуть втрачати гарних здобутків сина у вивченні фізики та математики. Воно й не дивно, бо це не тільки його (сина-учня) заслуга.
  І в цьому випадку теж є компроміс. Можливо з Вас, юний друже, вийде гарний логіст чи інженер-механік? А можливо, через деякий час у Вас проявиться хист до роботи з людьми і ви очолите колектив стриманих водіїв, досвідчених автослюсарів та гарних диспетчерок ?
  Рекомендую проглянути нижче наведений список професій. Можливо, він допоможе зробити Вам правильний вибір? Якщо ж при тому вдасться виконати важливу умову (не засмучувати батьків), Ваша наступна розмова з батьками буде більш вдалою.  Сподіваюсь: так і буде.

   Перехід до списку професій  >>>

Коментарі

Ваш коментар